Hundägare hittade pistoler i grönområde i Jordbro

Med hjälp av en hund och en hundägare kunde polisen den 8 december beslagta en väska innehållande två pistoler i Jordbro. Vapnen ska nu undersökas för att se om det går att få fram vem som hållit i dem och/eller om de har används vid något brott.

Tisdagen den 8 december ringde en man polisen och berättade att han hade hittat en väska som innehöll pistoler. Han väntade kvar med sin hund på fyndplatsen som var ett grönområde i Jordbro i Haninge kommun.

Mannen berättade att hunden visat stort intresse vid platsen de senaste dagarna. Den aktuella dagen hade mannen bestämt sig för att undersöka platsen och när han sparkade i blåbärsriset såg han att det låg en sportbag gömd – innehållande vapen.

Vapenundersökning i Linköping

Polisen har inlett en förundersökning angående grovt vapenbrott. Pistolerna är beslagtagna och kommer att undersökas. Nationellt forensiskt centrum(NFC) kommer att undersöka dem men de kommer även att undersökas av kriminaltekniker.

NFC kommer att undersöka om pistolerna är funktionsdugliga men även om de har använts i brottsliga sammanhang. Den kriminaltekniska undersökningen görs för att se om det finns några fingeravtryck eller DNA- spår på pistolerna.

Nyhet från
Polisen i Stockholms län

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar