Hotade poliser med AK-47

En polispatrull var ute och cirkulerade i centrala Sundsvall lite efter klockan 04 den 9 september 2020. Då fick dom syn på en svart Volvo V70 som dom bestämde sig för att kolla upp. I förarsätet sitter den multikriminelle Amir Sai och i bilen har han en AK-47.

Jakten inleds

Polisen signalerade till Amir att stanna men i stället så började han öka farten för att köra ifrån dom. I det här läget kallar polisen på förstärkning.

Polisen kör efter Amir förbi Casinot och in på Heffnersvägen. Vid vägen upp mot Skönberg kör Amir av vägen.

Kliver ur bilen med en AK-47

När poliserna kommer fram till bilen kliver Amir ut med en AK-47 och siktar den mot dom. Poliserna väljer att inte öppna eld mot Amir utan avvaktar tills Amir själv tillslut slänger iväg vapnet framför sig.

Poliserna betonar upprepande gånger under rättegången hur nära dom var att skjuta Amir och hur mycket de fruktade för sina egna liv.

Foto: Polisen

Fler vapen vid husrannsakan

Efter det att Amir greps så gjorde polisen en husrannsakan i en bostad där en kvinna bodde och som Amir hade tillgång till. Där fan man ett avsågat hagelgevär.

Foto: Polisen

Domen

Sundsvalls tingsrätt dömde Amir för grovt vapenbrott, grovt hot mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel, narkotikabrott, rattfylleri samt dopningsbrott till fängelse i tre år och åtta månader. Amir ska även betala skadestånd till de båda poliserna om 16.950 kronor respektive 20.200 kronor.

Kvinnan friades från vapenbrott men döms för ringa narkotikabrott och brott mot mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Lyssna på rättegången här:

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar