Flera bilinbrott i Skaraborg

Efter en förhållandevis lugn vår och sommar när det gäller bildelsstölder har det återigen blivit aktuellt att varna för de ligor som stjäl bildelar runt om i Sverige.

Den senaste veckan, mellan den 18-23 november, har det varit inbrott i 10 bilar i trakten kring Skara och Lidköping. Stölderna har skett nattetid och bilarna, företrädesvis BMW-bilar, har stått parkerade på uppfarter nära hus och människor. I samtliga fall är det ratten/airbagen som stulits, i ett fall tog de även fälgarna.

Den här typen av stölder går fort att utföra och brotten är svåra att lösa då det sällan finns spår att säkra. Därför är det av stor vikt att du kontaktar polisen om du sett något som kan kopplas samman med stölderna. Det kan du göra via telefon, 114 14 eller via vårt kontaktformulär på Polisen.se

Ser du ett pågående brott ska du alltid ringa polisen på 112.

Skydda din bil!

  • Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.
  • Använd en godkänd rattkrycka och se till att den täcker krockkudden. Även bilar med key-less system bör kompletteras med en godkänd rattkrycka, så att tjuven inte kan köra bilen vid elektronisk nyckelkopiering.
  • Förvara dina bilnycklar på ett säkert ställe, gärna i en plåtlåda, detta för att nyckelns signal inte ska gå att scanna.
  • DNA-märk dina bildelar och låt det synas att bilen är märkt.

Nyhet från
Polisen

Recent Post

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott

Mordet på Ellinor Johansson

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling