Jonas Ljungdahl från Bandidos MC döms för anstiftan av människorov

Nora Wedebrand och Johan Mårtensson har tillsammans och i samförstånd på uppdrag av Bandidos toppen Jonas Ljungdahl bemäktigat sig Gabriel och med bil fört bort honom från Mullhyttan till Åmotfors i Värmland med uppsåt att han skulle skadas till liv och hälsa och utsättas för utpressning. Det hände den 31 oktober 2023 i Mullhyttan i Lekebergs kommun och under färd mot Åmotfors i Eda kommun, Värmlands län.

Johan Mårtensson har i samband med människorovet i åtalspunkten 1.2 misshandlat Gabriel genom att tilldela honom upprepade slag med ett dragskaft i metall och knytnävsslag mot huvudet och kroppen och, när Gabriel legat på golvet, fortsatt misshandeln genom att tiddela honom ett flertal sparkar mot huvudet och knytnävsslag mot olika delar av kroppen. Det hände den 31 oktober 2023 i Mullhyttan, Lekebergs kommun. Gabriel Werner orsakades sårskador, svullnader och smärta. Brottet bör bedömas som grovt eftersom Johan Mårtensson visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att tilldela Gabriel upprepade slag mot huvudet med ett tillhygge och sparka honom mot huvudet när han legat försvarslös på golvet.

Jonas Ljungdahl dömdes till fängelse i 6 år. Henrik Bösel Lundberg och Alexander Gustavsson döms båda till 2 års fängelse för medhjälp till försök till människorov och medhjälp till människorov. Ebba Lindell Svensson döms till fängelse i 1 år och 6 månader för medhjälp till försök till människorov. Johan Mårtensson döms till fängelse i 4 år och 6 månader för människorov. Nora Wedebrand döms till fängelse i 5 år för människorov.

Lyssna på hela rättegången mot Jonas Ljungdahl här:

🔈 LYSSNA PÅ TUSENTALS RÄTTEGÅNGAR DIREKT I APPEN:
📲 LADDA NER APPEN FÖR APPLE: https://apple.co/2MjfHEP
📲 LADDA NER APPEN FÖR ANDROID: https://bit.ly/36mBTo3​​​​​​​​​​​​​​​​

Recent Post

Man döms för tusentals barnpornografiska bilder

Gängledare från Märstanätverket frias från dödsolycka

Kvinna tände eld på sin bil med hennes funktionshindrade dotter i baksätet

Beställde kokain från Colombia via DHL

Fritidsledare på Engelska Skolan i Karlstad smygfotade elever under åtta år