Mördade grannen med 250 knivhugg

Vid tidpunkten för händelsen bodde Niclas Strömberg i ett trapphusboende på Skallbergsgatan och han hade bott där sedan i februari 2020. Han hade tidigare gått igenom rättspsykiatri. När han bodde i trapphusboendet hade han kontakt med psykiatri Öster och han hade även en sysselsättning på Gamla brandstationen några timmar i veckan. Han levde ett ganska ensamt liv, men hade bra stöd av personalen på boendet. Han klarade sig huvudsakligen själv.

Niclas Strömberg har sedan unga år till och från haft tankar om att döda någon. Han fick en fixering kring att döda Hassan Shirazi vid nyårsafton 2022/2023. Hassan Shirazi var lite kufisk, kunde tala med sig själv och hade ingen som hälsade på honom. Han visste att Hassan hade ett barn, en mamma och ett syskon. Han funderade inte på hur det skulle påverka dem om han dödade Hassan. Han hade tänkt döda Hassan Shirazi på nyårsafton, och hade knivar i fickan när han träffade på Hassan Shirazi vid sopstationen, men han gjorde det inte. Han vet inte varför.

På kvällen den 27 mars 2023 tittade han på Netflix. Han hade druckit fyra glas vin och tog kanske en hutt vodka. Han kan ha druckit alkohol för att underlätta för de påträngande tankarna. Tankarna var lättare att hantera om han drack. Tankarna om att döda Hassan Shirazi kom och han kände att det kommer att ske nu. Han kände sig uppfylld av kraften och fantasierna och kände en målmedvetenhet.

Därefter knackade han på hos Hassan Shirazi som öppnade dörren. Han tror inte att han sa något. Han överföll Hassan Shirazi och fick in honom i lägenheten. Tanken var att döda Hassan Shirazi snabbt. Det uppstod tumult och handgemäng. Han tog upp skalkniven som han hade i sin högra jackficka och högg Hassan Shirazi på halsens vänstra sida i syfte att träffa halspulsådern. Hassan Shirazi förstod då allvaret och försökte värja sig. Han kände sig målmedveten och bara genomförde gärningen. Det var som i hans fantasier. Först var det en stående brottningsmatch och Hassan Shirazi försökte försvara sig. Han ville få ner Hassan Shirazi på golvet och lyckades. Han använde sin tyngd för att få ner denne i sittande/halvliggande läge med ryggen mot golvet. Han stod ovanför honom i hukande ställning och fortsatte att hugga.

Han högg Hassan Shirazi hela tiden, även när denne låg ner. Hassan Shirazi försökte skydda sin hals. I något läge vände sig Hassan Shirazi om så han högg på höger skuldra några gånger. Det kan vara då som knivskaftet gick av, men han vet inte när det var. Han fortsatte att hugga Hassan Shirazi med knivbladet för att han ville döda denne så fort som möjligt. Han försökte träffa de vitala delarna. De hamnade i köket. Rätt vad det var befann sig Hassan Shirazi i hörnet av rummet, men han minns inte hur denne kom dit.

Han noterade att denne saknade kraft och han upplevde det som att livet rann ur kroppen. Hassan Shirazi satt upp och hade armarna ut från kroppen. Niclas Strömberg satt grensle över honom. Hassan Shirazi slutade att uppvisa livstecken. Han fortsatte att hugga. När Hassan Shirazi såg död ut och dennes ögon stirrade rakt ut utan livstecken stack han denne i halsen och fick ingen reaktion. Han förstod att Hassan Shirazi var död och då kände han sig lugn. Han upplevde det som att han totalt utdelade mellan 15–20 knivhugg, och hade ingen aning om att det sammanlagt var fråga om 246 stickskador.

Niclas Strömberg dömdes till livstidsfängelse för mordet på Hassan Shirazi.

Lyssna på hela rättegången här:

🔈 LYSSNA PÅ HELA RÄTTEGÅNGEN DIREKT I APPEN:
📲 LADDA NER APPEN FÖR APPLE: https://apple.co/2MjfHEP
📲 LADDA NER APPEN FÖR ANDROID: https://bit.ly/36mBTo3​​​​​​​​​​​​​​​​

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar