Hovrätten ändrar tingsrättens dom – samtliga i Allra-målet döms

Alla fyra åtalade i Allra-målet döms till fängelse i mellan fyra och sex år av Svea Hovrätt som river upp tingsrättens friande dom. Företagets VD Alexander Ernstberger döms till fängelse i 6 år.

Allra-målat har pågått sedan 2018. Båda grundarna till bolaget, Alexander Ernstberger och David Persson Rothman åtalades för grov trolöshet mot huvudman, grovt mutbrott samt grovt skattebrott. David Persson Rothman dömdes till 5 års fängelse.

För utom grundarna så döms även bolagets fondchef för grov trolöshet mot huvudman till 4 års fängelse och Oak Capitals tidigare VD för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman samt grovt mutbrott till 5 års fängelse.

I ett pressmeddelande skriver Svea hovrätt, “Till skillnad från tingsrätten anser hovrätten att det är visat att det finns ett samband mellan warrantaffärerna och aktieköpen. Warrantaffärerna gjordes i syfte att möjliggöra utbetalningen till Oak och aktieköpet till överpris från SFS företrädare. Affärerna har inte haft ett legitimt syfte utan utredningen, bl.a. mejlkorrespondens och hemlighållna avtal, visar de inblandades avsikt att på fondernas bekostnad berika såväl Oak som SFS vd och vice vd. Enligt hovrätten har samtliga åtalade varit införstådda med upplägget, brottsplanen, och alla har varit aktiva i genomförandet och väsentliga för att realisera planen.”

För utom fängelsestraffen ska de dömda även betala skadestånd till Pensionsmyndigheten med cirka 170 miljoner kronor samt ränta från 2012.

Domen kommer att överklagas till Högsta domstolen.

🔈 LYSSNA PÅ HELA RÄTTEGÅNGEN FRÅN TINGSRÄTTEN DIREKT I APPEN!
📲 LADDA NER APPEN FÖR APPLE: https://apple.co/2MjfHEP​​​​​​​​​​
📲 LADDA NER APPEN FÖR ANDROID: https://bit.ly/36mBTo3​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar