Rättegång i Södertörn fick avbrytas – MC gäng försökte ta sig in

Tidigare idag så försökte ett 80-tal personer ta sig in på en rättegång som hölls i Södertörns tingsrätt. Personerna ska ha haft kopplingar till Bandidos undergruppering X-Team och det kriminella Bredängsnätverket.

Rättegången som hålls i Södertörns tingsrätt handlar om två torpeder som hade planerat att slå till mot ett barnkalas som kopplas till Bandidos. Personerna kunde gripas utanför Sätra, sydväst om Stockholm. Totalt står fyra personer åtalade för mordförsök.

Polisen lyckades stoppa attacken mot barnkalaset

Polisen fick reda på mordplanerna genom att avlyssna samtal och knäcka krypterade chattar och lyckades avstyra attacken i augusti 2020.

Dagen innan attacken mot barnkalaset skulle ske genomsökte polisen en bil kopplad till torpederna och hittade ett automatvapen som byttes ut mot en replika. I bilen fans även en handgranat.

Ingen misstänks för brott för stormningsförsöket

Rättens ordförande Fredrik Nydén fick höra att det var tumult utanför och valde då att avbryta rättegången och föra alla inblandade i säkerhet.

Ordningen ska vara återställd vid tingsrätten men ingen tid eller datum om när rättegången beräknas upptas har meddelats.

Ingen är i nuläget misstänkt för något brott för stormingsförsöket av tingsrätten.

Recent Post

Tjejligan i Skåne – Stal från 103-årig kvinna

Rättegången mot Pedo Hunting Sweden (PHS)

Återinförd tillfällig gränskontroll vid inre gräns

Artisten och TikTok-profilen Maysa Chouba döms för misshandel

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott