Göran Lambertz bloggar om den påstådda våldtäkten

Sedan Göran Lambertz släppts från häktet har det ena misslyckade mediaframträdandet avlöst det andra. Från en skandalös livesänd presskonferens där Lambertz nämnde kvinnans namn och kallade henne lögnerska inför hela svenska folket till intervjun med Expressen där Lambertz erkänner att han kladdat på minst 20 olika kvinnor så ger han nu en mer samlad bild av historian i sin blogg.

Göran Lambertz skulle kanske hållit sig till en skriftlig förklaring i stället för att sitta och flina i diverse kameror. Här kommer ett utdrag av det viktigaste punkterna i bloggen.

Så här skriver Lambertz i ett inlägg han kallar för “Fredagsbetraktelser”:

5. Själv vet jag att EP är en lögnerska och bedragerska på grund av vad jag har varit med om. Men jag har förstått att inte så många detaljer har kommit ut och att de flesta därför inte har fått klart för sig vad hon har gjort. Nu efteråt känner jag mig säker på att hennes avsikt var att få mig i säng och att sedan kanske använda det material hon samlat in och redigerat i syfte att anmäla mig för våldtäkt. Huruvida hon var helt bestämd på att göra det ända från början, eller om hon bara ville hålla möjligheten öppen, det vet jag inte.

LÄS MER: Göran Lambertz via sin advokat – Jag har ett namn

6. EP spelade in stora delar av hennes och min samvaro på julafton och juldagen i sin telefon. Det gjorde hon utan att berätta det för mig. På samma sätt gjorde hon i ett mål där dom meddelades år 2018. Varför talar man inte om för de personer man umgås med att man spelar in samtalen på sin telefon?

LÄS MER: Kvinnan anmälde toppjuristen för våldtäkt – är själv åtalad för förtal

7. Efter att ha gjort inspelningarna, och efter anmälan mot mig för våldtäkt, kom EP plötsligt på inför det tredje av fyra polisförhör att hon ju hade ljudfiler i telefonen. Så sa hon. Men hon gjorde likadant 2018. Och i båda fallen skickade hon in utvalda delar av ljudfilerna till Polisen. På frågan om det fanns fler ljudfiler svarade hon att hon inte visste.

LÄS MER: Toppjuristen och den förra HD-domaren häktas på sannolika skäl för våldtäkt

8. Dagen efter att hon hade skickat ljudfilerna till Polisen lät hon fabriksåterställa mobilen ”på grund av mjukvarufel” så att alla eventuella ljudfiler försvann, och därtill i stort sett allt annat material än textmeddelanden. En sådan fabriksåterställning ”på grund av mjukvarufel” gjorde hon också, vid en passande tidpunkt, i 2018 års mål.

9. Efter fabriksåterställningen fanns det bl.a. meddelanden kvar i telefonen. När Polisen samlade in dessa och lät skriva ut dem visade det sig att det saknades vissa viktiga meddelanden.

LÄS MER: Toppjurist begärd häktad för våldtäkt på julafton

10. Saknades gjorde bl.a. ett meddelande som visade att EP inte alls var redlöst berusad vid tidpunkten för ”våldtäkten”. Det hade hon annars själv hävdat. Och hon hade åberopat vittnesmål av en kamrat, LV, som sagt att EP vid ett videosamtal någon halvtimme tidigare var redlös och slocknade. Men nu visade det raderade meddelandet att hon talade med kamraten i telefon en halvtimme ungefär efter den påstådda redlösheten, och även skickade meddelanden till sin f.d. sambo (de raderade meddelandena hittades i hans telefon). I ett av meddelandena stod det “Göran är aspackad”.

11. I telefonen saknades även meddelanden från den 26 och 27 december. I varje fall den 27 messade hon med både den f.d. sambon och kamraten LV. Så där måste meddelanden ha raderats, okänt för mig varför.

LÄS MER: Lambertz anmälan mot kvinnan läggs ner

12. EP har gjort minst fyra anmälningar om våldtäkt eller liknande brott sedan 2015. Ingen gång har hon uppnått sitt syfte, främst (tror jag man kan säga) för att hon inte bedömts tillräckligt trovärdig. Hennes berättelser från tre av tillfällena är likartade med bl.a. minnesluckor och plötsliga uppvaknanden då enligt henne något övergrepp sker.

Läs hela inlägget på Göran Lambertz blogg här.

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar