Åtal väckt i omfattande sexualbrottsmål

En man i 42-årsåldern från Västsverige åtalas för att via internet ha utnyttjat unga tjejer. Mannen ska ha fått tjejerna att skicka bilder och filmer där de utför sexuella handlingar på sig själva. Manne ska sedan ha pressat och hotat med att sprida bilderna och filmerna om hans offren inte skickade ännu mer till honom.

Handlingarna som de unga tjejerna ska ha tvingats utföra ska vara av sadistiska och förnedrande slag.

De drabbade är totalt åtta stycken målsäganden där den yngsta är så ung som 11-år och den äldsta 17-år.

– Vi åtalar mannen för att ha förgripit sig på flera barn och unga flickor som han sökt upp på nätet. Vi menar att han har tvingat barnen att utföra sexualbrott på sig själva samt andra förnedrande och sadistiska handlingar. Utredningen visar att han förnedrat flickorna och brotten är i flera fall grova.

Eva Johnsson – Chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Uddevalla

Utredningen har pågått sedan oktober 2019 då en av flickorna valde att anmälde mannen. Vid ett tillslag i april 2020 greps den 42-årige mannen och har sedan dess suttit häktad.

– Det finns fler flickor i det beslagtagna materialet som inte är identifierade. Vi har lagt mycket tid på identifieringen för att få flickornas berättelser. En av svårigheterna i den här typen av utredningar är att lyckas få fram vilka målsägandena är.

EVA JOHNSSON – CHEFSÅKLAGARE VID ÅKLAGARKAMMAREN I UDDEVALLA

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar