Nya lokaler för Attunda tingsrätt

Attunda tingsrätt i Sollentuna flyttar delar av sin verksamhet till nya lokaler bredvid tingsrätten. Det hanlar om en tillbyggnad som ska rymma sex nya förhandlingssalar.

Nya säkerhetssalar

Intill ligger även en resurslokaler för hela Sveriges Domstolar som rymmer totalt sex nya säkerhetssalar samt kontorsutrymmen och mötesrum.

Två av säkerhetssalar har en direkt anslutning till säkerhetshäkte och de övriga fyra är extra stora salar.

– Tillbyggnaden gör att Attunda tingsrätt – till skillnad från i dag – kommer att ha all sin verksamhet samlad under ett och samma tak. Det betyder också mycket för tingsrätten att vårt behov av ytterligare förhandlingssalar tillgodoses. Men framför allt är det ett lyft för hela Sveriges Domstolar att vi får tillgång till nya säkerhets- och resurssalar samt tolkrum avsedda för alla domstolar. Vi är glada och stolta över att verksamheten nu kan komma igång här.

Anders Dereborg – Lagman på Attunda tingsrätt

LÄS MER: Regeringen presenterar sina nya domarutnämningar

– Det här är ett väldigt viktigt tillskott, inte bara för Attunda tingsrätt, utan för hela Sveriges Domstolar. Nu kan vi på ett ännu bättre sätt möta det behov som finns av stora förhandlingssalar och säkerhetssalar i anslutning till säkerhetshäkte. Vi får tillgång till nya ändamålsenliga resurs- och säkerhetssalar avsedda för alla domstolar att använda.

Harald Pleijel – Fastighetsdirektör på Domstolsverket

Recent Post

Tjejligan i Skåne – Stal från 103-årig kvinna

Rättegången mot Pedo Hunting Sweden (PHS)

Återinförd tillfällig gränskontroll vid inre gräns

Artisten och TikTok-profilen Maysa Chouba döms för misshandel

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott