Kvinna i 70-årsåldern misstänkt för olaga frihetsberövande i södra Stockholm

I nästan 30 år lyckades kvinnan som är i 70-årsåldern hålla sin son instängd i en lägenhet i södra Stockholm. Tills en kvinnlig släktig tog sig in i lägenheten och slog larm.

Kvinnan hade förlorat en son när han var i 3-års åldern och var efter det mycket överbeskyddande mot sin yngre son. Hon tog honom ur skolan i årskurs 7 och sedan dess har han hållts mer eller mindre instängd i lägenheten.

För utom olaga frihetsberövande så är kvinnan på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande, grovt vållande till kroppsskada samt grovt vållande till sjukdom.

– Vi ska kartlägga mannens levnadsomständigheter och situation och hålla ett stort antal vittnesförhör. De närmaste dagarna kommer vi att genomföra en brottsplatsundersökning i bostaden, som nu är avspärrad.

Emma Olsson – Kammaråklagare

Den kvinnliga släktingen som inte hade sett den instängda mannen på circa 20 år passade på att ta sig förbi lägenheten när hon hörde att modern var på sjukhus.

När hon kom in i lägenheten var där ett berg av soppor som hon behävde navigera igenom för att ta sig fram. Lägenheten luktade ruttet och inne i ett mörk hörn i köket satt mannen, när han såg släktingen stälde han sig upp viskade släktingens namn upprepade gånger.

Mannen hade tappat många av sina tänder och hade stora variga sår på benen. Mannen vårdas just nu på sjukhus för sina skador.

– Vi kan inte gå in på vilken typ av skador det är. Under dagen kommer polisen att prata med mannen. Kvinnan förnekar brott, hon är delgiven misstankarna och hon kommer inom kort att höras i närvaro av offentlig försvarare.

Emma Olsson – Kammaråklagare

Senast den 3 december vid lunch måste åklagaren ta ställning till om kvinnan ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Recent Post

Polisen släpper bild på försvunna 16-åringen från Gnesta

Mamma misshandlade sin 3-åriga dotter

Hela rättegången mot Christer Pettersson – Mordet på Olof Palme

Nu på YouTube: Dubbelmordet på Malmö Latinskola

Alexandra döms för grovt förtal av Joz of Sweden