Åtta personer frihetsberövade för grovt narkotikabrott

Polisen grep en person på centralstationen i Stockholm efter misstanke om narkotikabrott. Vid efterföljande husrannsakan i södra Stockholm påträffades 30 000 narkotikaklassade tabletter, Subutex och Tramadol. Åtta personer är i nuläget frihetsberövade.

Den 20 november observerade en polispatrull till fots en man på centralstationen som drog polisens uppmärksamhet till sig. Mannen visade sig ha en större mängd narkotikaklassade tabletter på sig.

Efter ett gediget utredningsarbete genomfördes dagen efter en husrannsakan i en lägenhet i södra Stockholm. Där påträffades en ännu större mängd tabletter samt vapen.

– Fyra personer är nu häktade och lika många anhållna misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott och vapenbrott, säger Anders Karlsson, sektionen för grova brott i Polisområde city.

Polisen har beslagtagit runt 23 000 tabletter Subutex, ett starkt beroendeframkallande och syntetiskt läkemedel. Vid samma tillfälle beslagtogs cirka 7 000 tabletter Tramadol, även det ett narkotikaklassat läkemedel som i stor utsträckning brukas av unga.

Polisen bedriver sedan flera år tillbaka ett prioriterat arbete mot det grova våldet och arbetar trygghetsskapande genom ökad närvaro i många områden. Polisen arbetar också riktat för att beslagta narkotika och vapen i så stor utsträckning som möjligt för att störa narkotikahandeln, som är en drivande faktor och orsak till många av de grövsta våldsbrotten i flera polisregioner.

Nyhet från
Polisen region Stockholm

Recent Post

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar

Farsta/Fagersjönätverket Vs Nätverket Peppar