Wilma Anderssons familj överklagar Tishkos dom till Högsta domstolen

Wilma Anderssons familj har överklagat Tishko Ahmeds dom till Högsta domstolen och vill att han ska få ett livstidsstraff för mord.

Det har varit många turer i det här fallet. I tingsrätten dömdes Tishko Ahmed till livstidsfängelse, för att sedan få straffet sänkt i hovrätten till 18 års fängelse. Det högsta tidsbestämda straffet i Sverige.

Familjens advokat menar att Wilma måste ha känt stor dödsångest under mordtillfället och att familjen riskerar livslångt lidande i och med att kroppen styckats och att större delar av den fortfarande fattas. Vilket ska motivera ett livstidsstraff.

Tishko Ahmed har själv överklagat straffet till hovrätten via ett handskrivet brev och vill att domstolen ogillar åtalet i sin helhet då han säger sig vara oskyldig till mordet på sin före detta flickvän.

Lyssan på hela Tishko Ahmeds förhör från tingsrätten här:

Recent Post

Nu på YouTube: Mordet på Liselotte i Timrå

Nu på YouTube: Toppdirektör slog servitris för utebliven Toast Skagen

Mordet på Prästgatan – Man förblödde till döds av sina skador

Nu på YouTube: Mäklarmordet i Växjö

Snabbare lagföring hot mot rättssäkerheten?