Varning för falska PostNord sms

Polisen har på senare tid sett en stor ökning av anmälningar mot falska PostNord sms och går nu ut med en varning till allmänheten.

Ökningen av den här typen av bedrägeri tror polisen hör samman med pandemin och den ökande handeln online.

Även PostNord går ut med en varning på sin hemsida.

6 tips från PostNord – Så här tar du reda på om du blivit utsatt:

  • Kontrollera noga vem som är avsändare. Om du är tveksam och har svårt att avgöra vem avsändaren är, utgå från att det är en bluff. Mejl från PostNord har avsändare postnord.com, inte.se
  • Klicka inte på länkar om du är osäker på vart de leder. Radera istället meddelandet direkt utan att följa någon länk och öppna inte heller några medföljande bilagor.
  • Tänk kritiskt och använd sunt förnuft. Ser PostNords logga ut som den gör på riktigt och innehåller texten många stavfel? Detta kan vara tecken på en bluff.
  • Lämna aldrig ut lösenord, bankkortsnummer eller bankid-koder till någon.
  • Om du misstänker att du blivit lurad, agera direkt genom att till exempel kontakta PostNord, spärra ditt bankkort, byta lösenord eller i värsta fall kontakta polisen.
  • Svara inte på bluff-mejlet eller bluff-sms:et. Om meddelandet ser ut att komma från PostNord och du inte väntar på något brev eller paket från utlandet, var misstänksam och ring PostNords kundservice om du är osäker.

Källa: PostNord

Recent Post

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott

Mordet på Ellinor Johansson

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling