Åtal väcks för grovt narkotikabrott på Darknet (Flugsvamp 2)

Tre män från Kramfors kommun åtalas idag vid Ångermanlands tingsrätt för grovt narkotika brott samt grov penningtvätt. Narkotikan såldes på Darknet via bland annat marknadsplatsen Flugsvamp 2 vid över 3000 tillfällen.

– Det är tillfredsställande att vi nu kan väcka åtal mot de här personerna som faktiskt ansvarat för ett av de största säljarkontona på Darknet. Det visar också att både säljare och köpare på nätet inte längre kan vara anonyma. Utredningen visar vidare tydligt vilka risker köparna har utsatt sig för då flera av preparaten bokstavligen har kokats ihop i källaren hos en av de misstänkta personerna. Det handlar i huvudsak om försäljning till svenska köpare, säger Emelie Källfelt på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i pressmeddelandet.

Rättegången startar den 1 December 2020 och kommer att pågå i fem dagar.

Darknet är ett paraplybegrepp som beskriver delar av internet som inte är avsedda för offentlig visning. Darknet är ofta förknippat med den krypterade delen av webben, där ip-adresser anonymiseras och användares aktivitet är svår att spåra. På Darknet äger svarta affärer och annan olaglig handel rum. Flugsvamp 2 och 3 är marknadsplatser som riktar sig till allmänheten på Darknet.

Källa: Åklagarmyndigheten

Recent Post

Tjejligan i Skåne – Stal från 103-årig kvinna

Rättegången mot Pedo Hunting Sweden (PHS)

Återinförd tillfällig gränskontroll vid inre gräns

Artisten och TikTok-profilen Maysa Chouba döms för misshandel

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott