Person med nätverkskopplingar misstänks sålt alkohol till unga i Stockholms län

Torsdag den 12 november inleds huvudförhandling i Attunda tingsrätt mot en tongivande nätverksperson från norra Stockholms län. Brotten gäller olovlig alkoholförsäljning till ungdomar under 2019.

– I arbetet mot den organiserade brottsligheten är det viktigt att alla delar av deras verksamhet stoppas och leder till åtal och lagföring. Denna gång gäller det olovlig alkoholförsäljning vilket är ett allvarligt brott. Vi vill samtidigt att medborgaren ska få kännedom om hur den organiserade brottsligheten verkar och att det är en utbredd verksamhet kring en mängd olika brottskategorier, säger Towe Skjöld vid regionala utredningsenheten hos polisen i region Stockholm som arbetat med ärendet.

Försäljningen av alkohol till unga har skett i Sigtuna, Täby och Stockholm och polisen fick kännedom om brottet i samband med bland annat telefonavlyssning med anledning av andra brott mannen var misstänkt för.

Huvudförhandlingen kommer att pågå under tre dagar och dom väntas inom några veckor efter det.

Nyhet från
Polisen Stockholms län

Recent Post

Polisen släpper bild på försvunna 16-åringen från Gnesta

Mamma misshandlade sin 3-åriga dotter

Hela rättegången mot Christer Pettersson – Mordet på Olof Palme

Nu på YouTube: Dubbelmordet på Malmö Latinskola

Alexandra döms för grovt förtal av Joz of Sweden