Joakim Lamotte kallad till Göteborgs tingsrätt

Den 21 april 2021 möts frilansjournalisten Joakim Lamotte och Näthatsgranskaren Tomas Åberg i Göteborgs tingsrätt.

Det var i början av 2020 som en kvinna dömdes för att ha delat ett inlägg av frilansjournalisten Joakim Lamotte i Facebook-grupperna ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner” samt ”Stå upp för Sverige (utan Markström)”.

Inlägget handlade om den statligt finansierade organisationen Näthatsgranskaren som drivs av Tomas Åberg och hans tidigare dom där han belades med djurhållningsförbud 2013.

Det var efter en inspektion utförd av Länsstyrelsen på Jasiri gård i Närke som man upptäkte att hans djur, sex jakar, svält och törstade ihjäl på gården. Tre av jakarna var redan döda.

Länsstyrelsens motivering i Örebro tingsrätt blev hård, “Tomas Åberg har under en lång tid visat sig olämplig som djurhållare genom att inte förstå eller ta till sig information om skötsel av hjortar och jakar.”

Det är alltså denna gamla historia om Tomas Åberg som nu Joakim Lamotte åtalas för att ha återgett i ett reportage.

På sin Facebook-sida beskriver Lamotte att det känns surrealistiskt att han riskerar att straffas för att ha granskat en offentlig makthavare som livnär sig på statligt stöd.

Åberg försökte nå en förlikning med Lamotte genom att publicera ett öppet brev med olika förslag som han ansåg skulle gynna båda i det långa loppet. Brevet finns att läsa på Magasinet Paragraf.

Lamotte meddelar på sin Facebook-sida att han inte backar en millimeter för Tomas Åberg och ser fram mot att möta honom i rätten. “Då kommer jag ha möjlighet att lägga fram alla bevis mot honom”, skriver Lamotte.

Hur det går får vi alltså vänta på en bra bit in på nästa år.

Recent Post

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar

Farsta/Fagersjönätverket Vs Nätverket Peppar