Farsta/Fagersjönätverket Vs Nätverket Peppar

Farsta beskrivs som ett “rött” område av polisen på grund av en intern konflikt i Farsta/Fagersjönätverket som resulterade i att ett antal yngre nätverkskriminella bröt sig loss och bildade ett eget kriminellt nätverkt kallat bland annat Viklundfalangen och 23st, polisen har dock valt att kalla nätverk Peppar.

Efter splittringen i Farsta skedde mordet på Årstabron i September 2020 där Sascha Dalgärd Viklund blev skjuten. Dagen efter inträffade det en hämndskjutning på torget utanför tunnelbanan i Farsta strand och därefter har ett stort antal skjutningar och sprängningar riktat mot och utfört av båda sidor i konflikten genomförts.

I nätverk Peppar har Saschas lillebror Mikael Viklund varit den drivande konfliktaktören tillsammans med framförallt Malik Kabucho. De har haft ytterligare personer omkring sig som utfört våldsbrott och samarbetat kring narkotikaförsäljningen.

Några av de individer som ofta setts tillsammans med Viklund och Kabucho är Jacob Francis, rapparen Pékénio aka Amin Aschberg, Jesper Lyada, Bahaaldeen Alsmadi, Alasana Jallow, Anowar Akash och David Sunesson Nätverk Peppar har även kopplingar mot andra kriminella nätverk bland annat Dalennätverket och Bandidos MC.

Mikael Viklund och Malik Kabucho är dömda under 2023 i två olika mål till 13 respektive 12 års fängelse för Förberedelse till mord, grovt vapenbrott och medhjälp till försök till mord. Där det ena brottet är en planerad hämnd för mordet på Sascha Dalgärd Viklund och det andra är ett ärende där de har agerat utförare för ett annat nätverk.

Amin Aschberg är förnärvarande häktad för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse mot en bostad med koppling till rapparen 5iftyy som står på Kurdiska Rävens sida. Jesper Lyada är även han i skrivandets stund häktad för medhjälp till försök till mord, medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Polisens uppfattning är att grupperingen har ett mycket stort våldskapital, god tillgång till vapen via Dalennätverket och agerar utförare både i egna och andras konflikter. Bahaaldeen Alsmadi är uppväxt i Fagersjö och har över tid varit kopplad till personer och bedöms ingå i nätverk Peppar. Han är dömd för återkommande ringa narkotikabrott och även för ett grovt narkotikabrott. Under 2023 har Alsmadi kontrollerats i en bil där en skyddsväst påträffades. Han ses återkommande med nätverksindivider i Hökarängen med omnejd.

Under 2023 har Mohamed Sesay som inte är hemmahörande i Hökarängen eller Farsta eller har någon naturlig koppling till området stoppats och kontrollerats av polis vid ett 10-tal tillfällen tillsammans med individer från nätverk Peppar. Bland annat med ovan nämnda Aschberg, Lyada, Jallow och Alsmadi och Francis. I samband med gripandet färdades han på en rawbike som inte togs i beslag vid gripandet. Samma rawbike användes en dryg månad senare vid ett snarlikt ärende gällande förberedelse till mord. Sammantaget förefaller det som att Sesay är del av eller håller på att dras in i nätverkskriminalitet via nätverk Peppar, och att Alsmadi är en del av nätverket.

Mohamed Sesay frias från förberedelse till mord men döms för grovt vapenbrott samt ringa narkotikabrott till fängelse i 2 år och 8 månader.

Recent Post

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott

Mordet på Ellinor Johansson

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling