Alexandra döms för grovt förtal av Joz of Sweden

Alexandra Kahn Zeidan döms för grovt förtal av Johan “Joz of Sweden” Sernebrink efter att ha spelat in en video på sin YouTube-kanal där “Joz” framställs som klandervärd.

Brottet anses som grovt då Alexandra borde ha förstått att videon skulle få mycket stor spridning via det YouTube-nätverk hon ingick samt att det skulle skada Johan Sernerbrinks personliga varumärke.

Domen blev villkorlig dom med ett bötesbelopp på 51.500 kronor.

LÄS MER: Grovt förtal mot Joz of Sweden

I domen skriver tingsrätten bland annat:

“I fråga om bakgrunden till och syftet med videon har Alexandra Zeidan uppgett i huvudsak följande. Hon ville lämna en förklaring till att hon lämnade ”Lundellhuset”. Det var väldigt många som tittade på programmet och när hon försvann från produktionen så blev det spekulationer varför Alexandra Zeidan inte var med i programmet längre. Genom att lägga upp videon ville hon berätta och förklara varför hon lämnat huset för att få slut på spekulationerna.

Tingsrätten anser att det därigenom är visat att Alexandra Zeidan genom att publicera videon på YouTube har haft som syfte att nå ut till Joakim Lundells och Jonna Lundells närmare en miljon följare med sin förklaring till varför hon lämnat huset. Mot denna bakgrund kan det inte anses ha varit försvarligt att lämna uppgifterna på det sätt som Alexandra Zeidan gjort.

Den slutsats som tingsrätten nu kommit fram till innebär att det inte ska göras någon ytterligare prövning i skuldfrågan. Tingsrätten ska alltså inte pröva om uppgifterna varit sanna eller om Alexandra Zeidan haft skälig grund för dem.

Alexandra Zeidan har haft uppsåt till gärningen och ska därför dömas för förtal.”

Lyssna på hela rättegången här:

🔈 LYSSNA PÅ HELA RÄTTEGÅNGEN DIREKT I APPEN:
📲 LADDA NER APPEN FÖR APPLE
📲 LADDA NER APPEN FÖR ANDROID

Recent Post

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar

Farsta/Fagersjönätverket Vs Nätverket Peppar