Nu på YouTube och i appen: Rättegången mot Vårbynätverket

30 personer med kopplingar till det ökända Vårbynätverket åtalas för bland annat mordförsök, människorov av en känd rappare, rån, synnerligen grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott samt en sprängning.

Bland det åtalade finns den kända fotbollstalangen Ilija Jurkovic och rapparna Yasin och Haval.

Fick flera priser på P3 Guld galan

Yasin fick pris både som årets bästa hiphop-artist samt priset för årets bästa artist på P3 Guld. Nu är han alltså häktad efter att starka bevis lagts fram emot honom. Bland annat knäckta Encro chattar där Yasin beordrar kidnappningen.

Rapparen Haval bakom förnedringskidnappningen

Det första kidnappningsförsöket av Einár som Yasin kan knytas till misslyckades. I stället var det rapparen Haval som lyckades lura med honom till en lägenhet i Vårberg i mitten av april 2020. Där väntar personer från det ökända Vårbynätverket. Einár misshandlas och förnedras under tortyrliknande former. Allt fotas och filmas av gänget. Bilderna och filmerna skulle användas i utpressningssyfte. Dels för att få pengar men även för att försöka förstöra Einárs karriär.

Einár vägrar att medverka i utredningen

Einár kidnappades i mitten av april 2020 och har hela tiden vägrat att medverka i utredningen eller hjälpa polisen. Han har istället försökt att ta lagen i egna händer genom att posera med vapen på platser där hans kidnappare brukar hålla till.

Rättegången är pågående

Rättegången pågår fram tills Juli och vi har valt att ladda upp den här rättegången löpande både på YouTube och i appen.

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar