Yasin åtalas för stämpling till kidnappningen av Einár

Rapparen Yasin Abdullahi Mahamou fick ta emot pris av Sveriges Radio i Lördags. Idag häktades han för stämpling till kidnappning av artistkollegan Einár.

Fick flera priser på P3 Guld galan

Yasin fick pris både som årets bästa hiphop-artist samt priset för årets bästa artist på P3 Guld. Nu är han alltså häktad efter att starka bevis lagts fram emot honom. Bland annat knäckta Encron chattar där Yasin beordrar kidnappningen.

Under häktningsförhandlingen så svarade Yasin enligt uppgfiter “inga kommentarer” på alla frågor som han fick under 20 minuter.

Rapparen Haval bakom förnedringskidnappningen

Det första kidnappningsförsöket av Einár som Yasin kan knytas till misslyckades. I stället var det rapparen Haval som lyckades lura med honom till en lägenhet i Vårberg i mitten av april 2020. Där väntar personer från det ökända Vårbynätverket. Einár misshandlas och förnedras under tortyrliknande former. Allt fotas och filmas av gänget. Bilderna och filmerna skulle användas i utpressningssyfte. Dels för att få pengar men även för att försöka förstöra Einárs karriär.

Einár vägrar att medverka i utredningen

Einár kidnappades i mitten av april 2020 och har hela tiden vägrat att medverka i utredningen eller hjälpa polisen. Han har istället försökt att ta lagen i egna händer genom att posera med vapen på platser där hans kidnappare brukar hålla till.

LÄS MER: Rapparen Einár anhållen för grovt vapenbrott

Recent Post

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott

Mordet på Ellinor Johansson

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling