Åtal inleds för flera fall av våldtäkt i RFSL:s lokaler i Stockholm

Paulina Pilati vid City åklagarkammare har i dag väckt åtal mot en 56-årig man för sex fall av våldtäkt och två fall av sexuellt ofredanden. De fyra personerna som är målsäganden är asylsökanden som sökt hjälp hos 56-åringen då han arbetade som migrantkonsulent på RFSL Stockholm.

Mannen arbetade och verkade i RFSL:s lokaler i Stockholm. Det var inne på mannens tjänsterum som våldtäkterna skedde. Hans offren var mellan 26 och 28 år vid brottstillfällena.

Mannen har suttit häktad sedan den 11 december 2020 på sannolika skäl misstänkt för brotten.

– Jag menar att de här männen har upplevt att de befunnit sig i en slags beroendeställning till 56-åringen. De har sökt upp honom för att få hjälp och rådgivning i sin asylprocess eller i sin rätt att få stanna i Sverige. Kärnfrågan vid rättens prövning är om männen har varit i en särskilt utsatt situation, vilket jag anser att de varit. De har uppfattat att de måste ha sex med honom för att få hjälp att få stanna i Sverige. Målsägandena har inte deltagit frivilligt.

Paulina Pilati – Kammaråklagare vid City åklagarkammare

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar