Mord och mordförsök i Kungsträdgården

Den 1 juli 2020 befinner sig två olika ungdomssällskap i centrala Stockholm. I det ena sällskapet finns en 19-årig man som är beväpnad med kniv.

Första konfrontationen

Grupperna stöter på varandra och en ordväxling utbryter mellan den nu dömde 19-åriga mördaren och mordoffret. Det hela ska handla om att 19-åringen tycker att dom andra ungdomarna tittar snett på honom och hånar honom.

19-åringen drar då fram den kniv han har haft med sig in till stan och hotar dom andra ungdomarna. 19-åringens sällskap lyckas dock lugna ner situationen. För tillfället.

Andra konfrontationen

Cirka 15 minuter efter det första mötet grupperna emellan så stöter det på varandra åter igen. Den här gången i Kungsträdgården.

Den här gången är det den mördade personen som söker kontakt och är aggressiv. Även den mördade personens vänner var aggressiva och hade tagit av sig sina bälten och lindat in dom i sina händer, som att dom var redo att slåss.

Detta syns tydligt på den film som är filmad av en privatperson och som är en del i polisens utredning. 19-åringen fick även mota knytnävslag i ansiktet av de attackerande männen.

Då tar 19-åringen åter igen fram kniven och utdelar tre hugg mot en av männen som träffar i hjärtat. Mannen avlider. Han hugger även de två andra männen som omringat honom och en fjärde man som är med i gruppen försöker han hugga men misslyckas.

Tingsrätten: Inte självförsvar

“Det finns ingenting i filmen som tyder på att målsägandena i sig var ute efter att skada den tilltalade genom att exempelvis slå honom med bältena”. Något som säger emot sig självt då 19-åringen fick knytnävslag i ansiktet direkt vid den andra konfrontationen.

Domen

19-åringen döms för mord samt mordförsök till 12-års fängelse. I detta fall hade tingsrätten tagit hänsyn till mannens låga ålder, hade han varit äldre hade han fått 18-års fängelse.

Mannen döms även för försök till rån som ska ha skett två dagar innan mordet.

Lyssna på hela rättegången här:

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar