Tingsrätten dömer en man för mord samt försök till mord till livstids fängelse

Christer Hofmeijer heter den man som dömdes till livstidsfängelse för mordet i ett garage på Birger Jarlsgatan i Stockholm den 27 mars tidigare i år. Motivet sägs vara en uppgörelse inom den organiserade brottsligheten.

Gangster avrättning

Christer, iförd svarta kläder och mc hjälm tvekar inte när han kl 11 går genom dörren till däckfirman. Så fort han ser sitt offer, en 28-årig man så öppnar han eld. Allt går fort och är över på bara några sekunder. Christer ser en annan man som försöker fly och skjuter också efter denne mannen. Sen går han fort ut från däckfirman och sätter sig på sin motorcykel och åker iväg.

LÄS MER: Åtal väcks för gängmord i ett garage på Birger Jarlsgatan

Foto: Polisen

Bakgrunden till kriget

Ett internt bråk inom det så kallade Östberganätverket ska vara förklaringen till flera av de dåd som skett i Stockholm den senaste tiden. En knarktelefon värld flera hundra tusen i kunder ska bara det som man vill åt.

Encrochat knäckt av Europol och fransk polis

Mycket av planeringen till våldsamheterna i gängkriget skedde via den krypterade chat tjänsten Encro. Europol och fransk polis lämnade över loggarna till svensk polis så att gripanden kunde göras.

Dom

Christer Hofmeijer döms för mord och försök till mord till 10-års fängelse.

Foto: Polisen

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar