Mordet på Situation Sthlm försäljaren Lars-Ola Arhusius

Lars-Ola Arhusius, 76, var en Situation Sthlm försäljare på Södermalm i Stockholm som just hade besegrat cancer. Bara dagar efter hittades “Lasse” död under sin säng på ett hostel på Södermalm. Han hade mördats av en man från Litauen som han var bekant med.

Lasse blev omskriven i flera stora tidningar för sitt Instagram-konto där han delade med sig av bilder på sig själv tillsammans med kändisar och andra vardagsbetraktelser. Han sålde Situation Sthlm för att ha något att göra och för att få träffa folk. Lasse blev mycket omtyckt av folk runt Slussen i Stockholm där han blev ett känt ansikte.

Foto: @larsola44

Därför kom det som en chock för många i Lasses närhet när det fick höra att han hade mördats på det hostel där han bode, av en man från Litauen som han var vän med. Lasse hade just besegrat cancer och firade sin födelsedag med mannen bara dagar innan.

Det var personal på Skanstulls Hostel på Södermalm som larmade polisen. I ett rum där Lasse bode sista tiden hittades hans kropp inskjuten under sängen.

Foto: @larsola44

När polisen kom till platsen så grep dom mannen från Litauen.

Han misstänktes för att ha kvävt Lasse till döds genom att hålla för hans mun och näsa med sina händer för att tysta honom. Mannen har uppget att han inte vet varför han gjorde så mot Lasse mer än att han ville att han skulle hålla käften.

Mannen nekade till mord, men erkände grov misshandel samt vållande till annans död. Via hans advokat Lars Thorolfson säger han att han ser det hela som en olycka.

På begravningen vid Högalidskyrkan på Södermalm samlades både poliser och före detta kriminella för att enas i sorgen. Bland gästerna fans bland annat den tidigare tungt kriminell Daniel Webb.

Foto: @larsola44

Alla poliser som kom till begravningen hade med sig var sin gul ros och på kistan lades en polismössa, som en hyllning till Lasse då han tidigare velat bli polis.

Lyssna på hela rättegången här:

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar