Kvinna tortyrmisshandlad under ett dygn i ödehus på Hisingen

En kvinna ska straffas av sin sambo för att hon glömt hans badbyxor hemma hos sin mamma. Sambon är den ökända Samir Wehbe, tidigare Samir Absberg.

Såg sin mamma dö

10 maj 2006 fick Samir och tre av hans syskon se sin mamma knivhuggas till döds, av hans egen pappa Peter Absberg. Pappan sköt henne dessutom med flera pistolskott efter att han knivhugit henne.

Omhändertogs som barn

Samir omhändertogs som 8-åring och var placerad i olika hem tills han var 16-år.

Långt belastning register

Samir förekommer under 42 avsnitt i belastningsregistret där han bland annat gjort sig skyldig till flera brutala våldtäckter och misshandlar av kvinnor.

Dömd så sent som 2015

Samir dömdes senast 2015 för att ha kidnappat, misshandlat och våldtagit en kvinna i timmar.

Det aktuella brottet

Den 20 juli 2020 ska Samir ha kört ut sin dåvarande sambo till den öde Rasmusgåden på Hisingen i Göteborg.

Foto: Polisen

Han kör henne dit för att han ska straffa henne över ett par glömda badbyxor. Inne i Rasmusgården ska han ha tvingat av kvinnan kläderna och bundit fast händerna i taket. Han ska sen ha piskat henne med ett skohorn i metal och med ett rep över ryggen, magen och rumpan.

Han ska ha hotat att lämna kvinnan bunden i timmar utan mat och vatten och att hon inte skulle vara säker på om det var han som kom tillbaka eller 10 andra män för att våldta henne.

Kvinnan är narkoman och var narkotikapåverkad även vid tortyrtillfället vilket gjorde att mannen kunde plåga henne psykiskt också.

Foto: Polisen

Efter att ha piskats och förnedrats en hel kväll lyckas kvinnan fly från mannen på morgonen och tillkallar hjälp via passagerare på en buss. Samir greps bara några timmar senare av polisen.

Rättegången

Samir Wehbe valde att föra sin egna talan i tingsrätten och fick där med rätten att förhöra kvinnan samt övriga vittnen.

Gick i sömnen

Samirs försvar i rätten var att han kan ha gjort allt detta när han gick i sömnen.

Samirs taktik att vara sin egen försvarare och att skylla på sömngång gick inte hem hos Götegborgs tingsrätt.

Samir dömdes till 3,5-årsi fängelse för tortyrmisshandeln och tillsammans med tidigare villkorliga påföljder får Samir ett fängelsestraff på nästan fem år för grov misshandel samt olaga frihetsberövande.

Lyssna på hela rättegången här:

Recent Post

TV4-profil från “Robinson” döms för grovt barnpornografibrott

Mordet på Ellinor Johansson

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling