Larm om eventuell beskjutning av bostad i Kvillebäcken

Oklart om det handlar om skadegörelse eller beskjutning.

Polisen får via SOS in ett larm om att en fönsterruta till en bostad vid Alice Bonthronsgatan ska ha blivit beskjuten. Anmälaren som befinner sig i bostaden uppger att glaset i sovrumsfönstret är krossat. Ingen uppgifter om att någon person ska vara skadad.

Kl 17.36: Polis på plats. Fyra personer från den aktuella lägenheten har anträffats, inga kända personskador. De som befunnit sig i lägenheten uppger att de har hört personer på utsidan och sedan har fönstret krossats, oklart om det handlar om skottlossning/beskjutning. Polis på plats genomför en första undersökning av bostaden som är en lägenhet. Lägenheten kommer troligen att spärras av för teknisk undersökning. 

Förundersökning inleds med rubricering skadegörelse alt. olaga hot.

Polisen genomför en kontroll av ett fordon på platsen I bilen finns tre personer. Enligt vittnen så kan en av dessa eventuellt vara gärningsman. 

Sök med hund genomförs på platsen. Polisen genomför ett flertal förhör med anmälare och vittne för att om möjligt få fram vad som inträffat. Polisen har anträffat ett verktyg nedanför det aktuella fönstret.

Kl. 19:02: Ingen gripen i ärendet. Patrull klar på plats och skriver en anmälan om skadegörelse. En person misstänks även för narkotikabrott innehav.    

Text av
Stefan Gustafsson och Fredrik Svedemyr

Recent Post

Nu på YouTube: Mordet på Liselotte i Timrå

Nu på YouTube: Toppdirektör slog servitris för utebliven Toast Skagen

Mordet på Prästgatan – Man förblödde till döds av sina skador

Nu på YouTube: Mäklarmordet i Växjö

Snabbare lagföring hot mot rättssäkerheten?