Mordförsök i Borlänge

Under morgonen anträffades en svårt skadad man i 25 årsåldern utomhus i närheten av polishuset i Borlänge. Omständigheterna kring mannens skador är sådana att en förundersöknimng om försök till mord har inletts.

I skrivande stund pågår fortfarande en mängd initiala åtgärder i utredningen. Det svårt skadade mannen är sedan tidigare okänd för polisen.

Utredningen vill få in eventulla vittnesiakttagelser av omständigheter som kan ha samband med brottet och det gäller i första hand iakttagelser från 23:00 tiden under fredagskvällen före och fram till morgonen. Den som tror sig ha någon form av information att lämna ombedes ringa 010-5671519.

(Uppdatering kl 13:17)

Rättelse till ovan text med att den svårt skadade anträffade mannen för närvarande är okänd för polisen. 

Vad gäller polisens vädjan om att komma i kontakt med personer som kan lämna iakttagelser angående händelsen så gäller detta nu tiden från midnatt och fram till morgonen på samma telefonnummer som tidigare. Polisens vädjan har nu också utökats till personer som befunnit sig i Borlänge centrum under samma tid och inte bara i nära anslutning till polishuset. 

Text av
Stefan Wickberg / Presstalesperson

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar