“Känd SD hatare” döms för rasism

Den 8:de februari 2020 besökte en 69-årig lokal profil och hans sambo krogen The Bishops Arms i centrala Umeå. Paret gick ut en stund från krogen och när dom skulle komma in igen så nekades kvinnan att komma in på grund av berusning. Detta gjorde mannen mycket upprörd.

Mannen menar på att de har dricka kvar som de har beställt som han vill att det ska få gå in och dricka upp. När dom inte får komma in så börjar mannen att skrika “dra åt helvete jävla invandrare” och “dra ifrån det här landet” och kränga med armarna.

Den åtalade mannen beskriver sig i ett tidigare förhör som ”Sverigedemokrathatare” samt att han är en livslång vänsteranhängare. Han berättar också att hans granne är från Afrika som han brukar umgås med. Att han skulle kallat vakterna för rasistiska saker är något han nekar till bestämt.

Mannen döms inte för hets mot folkgrupp (HMF) utan för förolämpning då det han sa kunde anses som generellt mot många olika invandrare. Mannen dömdes till totalt 23.000 kronor i böter för våldsamt motstånd samt förolämpning.

Lyssna på hela rättegången här:

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar