Friande dom mot EU-parlamentariker gällande sexuellt ofredande överklagas

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren friades för sexuellt ofredande i tingsrätten, en dom som nu överklagas meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Det har varit många turer kring den här rättegången och det påstådda ofredandet.
Vittnesmål har tagits tillbaka och Sverigedemokraterna gick ut med en egen film där kvinnan och Peter Lundgren talar ut om saken. Där Peter Lundgren även erkänner att han tog kvinnan på brösten, om än hastigt.

I tingsrätten hade man bara tillgång till en ljudfil där kvinnan hade fått rösten förvrängd av tidningen Expressen. En fil man alltså nu fått tag på orginalljudet till och därför valt att överklaga den friande domen.

– Nu kommer vi bearbeta materialet och genomföra ytterligare förhör. Därför begär jag anstånd till den 15 januari, men min förhoppning är att utredningen är slutförd innan dess. Så snart det är möjligt kommer jag att lämna in bevisuppgift till Jönköpings tingsrätt, säger chefsåklagare Maria Sterup i pressmeddelandet.

Recent Post

Cyril Hellman reder ut debatten om Guccikepsar

Kokainligan i Karlstad

Klimataktivist som blockerade trafiken börjar gråta under tingsrättsförhandling

Danjal Kanani frias från marknadsmanipulation för Newton Nordic AB

Societetsprofilen Nina von Krusenstierna lurade “Vid Din Sida” på pengar